Mietin ennen "vapaaviikonloppuani" ja taisin ääneenkin sanoa että todennäköisesti lauantaiaamuna iskee joku näistä kolmesta: huuliherpes, migreeni tai kova flunssa. Niinkuin joskus käy, kun stressi laukeaa, loma alkaa jne.. Se oli sunnuntai kun tunsin että "kurkkuflunssa" iskee. Poltti niin penteleesti! Ja edelleen kirvelee ja yskittää.

Penteleesti.. Olen lopettanut kiroilun kotona, ja käytän vain pehmeitä harmitussanoja. Puran kiroilutarpeeni siskoni kanssa (olemme molemmat kovia manaamaan, ainakin keskenämme) tekstaamalla, ja senkin varovasti, ettei kiihkeästä näppäilystä vaan voi päätellä kiroilua. Voi itku! Voi harmi(n paikka)! Voi himputti! Toisinaan jos oikein harmistuu saatan sanoa voi hitto. Kaksivuotiaani hoitavat nyt kiroilut meillä. Nyt kehtaan kirjoittaa asiasta kun olen haastatellut lapsellisia ystäviäni ja olen saanut (luojan kiitos) kuulla että myös muiden kaksivuotiaat kiroilevat, yksivuotiaatkin! Esimerkki: tytöt istuvat pöydän ääressä silppuamassa paperia saksilla. Kun on ongelmia saada saksia hyvään asentoon kädessä tai leikkaamisen kanssa on ongelmia, suusta tulee reippaasti ja taidokkaasti artikuloiden: "Voi ny v**tu!" Kerran kun lapset olivat illalla sängyssä ja luulimme heidän jo nukahtaneen, kuului selvästi ja huokaisten: "Voi s****ana!" (oli tippunut pupu lattialle, se harmitti) Aivan hirveää kuulla. Niin absurdi yhdistelmä kun se ääni on niin viaton ja ihana lapsen ääni. Pitää kai ottaa saippualla suun peseminen käyttöön.. Otan vinkkejä vastaan..

Rakastan tulppaaneja! Mun puolesta tulppaaneja vois olla pöydällä ihan koko kevättalven/kevään. Ne ovat vitaalisia, väkeviä ja lupaus keväästä. Tulppaaneissa silmä lepää. Ja maistuvatkin hyviltä, muistaakseni.. pienenä jyrsin keväällä tulppaaninlehtiä takapihalla. En suosittele maistamista, ovat myrkyllisiä. Ja toinen on tuo gerbera! Kukkien kukka! Gerberaakin rakastan, punaista ja oranssia, nekin ovat jotenkin elämänjanoisen oloisia ja väkevän näköisiä. Ja molemmat kukat miellyttävät minimalistin silmää. Oikein erikoisen minimalistinen ja suorastaan veistoksellinen on kalla! AH! Kalla on kuin täydellinen, yksinkertaisen kaunis iltapuku!

Kukka- ja kiroiluajatuksia keskelle viikkoa.