Se on maaginen paikka! Sinne on päästävä säännöllisesti! Sitä minä vaan ihmettelen että miksi. Mikä siinä kiehtoo. Se ei kyllä ole järjellä selitettävissä. Närpiön Halpahallissa on pölyttynyt tunnelma, epälooginen sijoittelu, kamala musiikki, pahvilaatikoita siellätäällä. Se on sekainen. Enkä osaisi nimetä toista kauppaa jossa olisi yhtä tökerö palvelu; henkilökunnan olemus on tympeä ja naama on väärinpäin. He eivät mielellään katso kassalla silmiin, mieluiten vaan huutelevat toisille kassoille jotain närpiön kielellä. (tämä kuvaus EI koske Maria)(eikä Jania).

Mutta. Sinne on päästävä. Jostain hyllyjen ja pahvilaatikoiden sopukoista löytyy aina jotain! Jotain jota mukamas ei löydy muista Halpahalleista. Tai Minimaneista. Tai Prismoista. Kun menen Närpiön Halpahalliin, skannaan tietyt osastot aina tarkasti. Miten ne tavalliset trikoopaidatkin tuntuvat siellä jotenkin erikoisen hyviltä löydöiltä. Säilöntärasioiden tarralaputkin ovat niin kiehtovia siellä, oli pakko ostaa, vaikka en edes säilö!! Paperiosasto tuntuu niin monipuoliselta ja erikoiselta. Ja se kippo-osasto!! Oioi!! Normaalisti boikotoin kauppaa jossa on nihkeä palvelu mutta ehei, en Närpiön Halpahallia.

Kun sinne astuu, tuntuu kuin astuisi menneisyyteen. Tunnelma, tuoksu, ulkonäkö ovat pysyneet samanlaisina kymmeniä vuosia. Olisikohan se Närpiön Halpa-Hallin salaisuus; se ei ole nykyaikainen tavarahelvetti joka konseptoidaan niin tiukasti että kauppa on yllätyksetön ja tylsä; hyllyt ja asettelu ovat kopioita toisistaan.

Älkää erehtykö olettamaan että kaikki Halpa-Hallit olisivat minulle yhtä kiehtovia. Ei, Vain Närpiön Halpa-Hallissa on se maagisuus, ja siksi olenkin alleviivannut paikkakuntaa, melkein joka lauseessa.

<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 

Joulun aikaan menen sinne taas, uteliaana ja innokkaana.